Jelentős fejlesztést hajt végre kecskeméti üzemében a Mercedes, az 50 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 15 milliárdos támogatást ad.

A fejlesztéssel új modell gyártása is Magyarországra költözik: a vállalat megkezdi az üzem felkészítését a teljesen elektromos autók sorozatgyártására.

Elektromos Mercedes gyártása indul Kecskeméten 1

A Mercedes a villanyautók gyártásához szükséges új karosszériaüzemet épít, és megkezdi a gyár technológiai felkészítését. A Magyarországon működő autógyártók közül a Mercedes lesz az első, amely kizárólag elektromos hajtású modellek összeszerelését kezdi el.

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint a kompakt méretű EQB SUV sorozatgyártása indul majd Kecskeméten. A gyártás beindítását 2021 utolsó negyedévére tervezik, az új modell világpremierje jövő tavasszal lesz.

Elektromos Mercedes gyártása indul Kecskeméten 3

Az EQB első prototípusait már jelenleg is gyártják egy speciális, külön gyártósoron, az úgynevezett Pilot Line-on, hogy a későbbi sorozatgyártás folyamatait pontosan megtervezhessék és a lehető leghatékonyabban módon alakíthassák ki.

Az idén márciusban bejelentett új présüzem 2022-ben indul be Kecskeméten.