2021-től kapható a Mercedes új, elektromos padlólemezére épülő, luxuskategóriás szedán, az EQS. Ennek jelenleg is zajlik a tesztprogramja; onnan származnak az álcázott felvételek.

Az S-osztály tisztán elektromos társa nem sokáig marad egyedül: jön az EQE, amely logikusan az E-osztályhoz mérhető méretben valósítja meg a villanymotoros limuzin receptjét. A két szedánhoz egy-egy szabadidőjármű is társul; ezek nevéről egyelőre nem nyilatkozott a Mercedes. Ezeken kívül még az idei évben jön az EQA, a GLA tisztán elektromos ellenpárja; 2021-ben pedig az eggyel nagyobb, de szintén crossover formátumú EQB.

Új villanyautók a Mercedestől 1
Új villanyautók a Mercedestől 2

Új villanyautók a Mercedestől

Új villanyautók a Mercedestől

Új villanyautók a Mercedestől 8
Új villanyautók a Mercedestől 9
Új villanyautók a Mercedestől 10
Új villanyautók a Mercedestől 11
Új villanyautók a Mercedestől 12
Fotó megosztása:

Az új generációs padlólemez, amelyre mindezek a típusok épülnek, minden irányban szabadon variálható, így több modellcsaládot is kiszolgál. A tengelytáv és a nyomtáv mellett az akkucsomag mérete, valamint számos további paraméter is módosítható.

Az EQS egy feltöltéssel akár 700 kilométert megy el. Formavilágáról az egy éve bemutatott Mercedes Vision EQS tanulmányautó alapján alkothatunk elképzelést.

A Mercedes-Benz célja, hogy 2039-re teljesen CO2-semlegessé tegye újautó-flottáját; 2030-ra eladásaink felét konnektoros (EV és PHEV) típusainak kell kitennie.

Új villanyautók a Mercedestől 13