A milliárdos befektető Tim Gillean autógyűjteményének egyik legértékesebb és kétségkívül leginkább egyedi darabja volt az a Pagani Huayra Roadster, melyet 17 éves fia zúzott le a Texas állambeli Dallasban.

A baleset részletei nem ismertek, de a közzétett kis videón látható, hogy az autó alaposan megsérült, az egyik ajtaja az aszfalton hevert, a légzsákok pedig kinyíltak. A Pagani Huayra Roadstert Gillean fia, Gage vezette, aki sérülések nélkül vészelte át a balesetet, és távozott a helyszínről, amint ez lehetséges volt.

IMG_6770 from Jeffrey Lam on Vimeo.

A Pagani Huayra Roadster becslések szerint bőven több mint 1 milliárd forintba került tulajdonosának. Az egyébként sem olcsó szupersportautón olyan egyedi elemek vannak, mint a lila karbon karosszéria vagy a kifejezetten Gillean ízlésére szabott beltér. Nem mellesleg egy ilyen Huayra közel 1 évig készül a Paganinál.

A Huayra nyitott változatában lévő V12-es biturbó motor 764 lóerős és 1000 Nm nyomatéka van, hozzá hétsebességes, szekvenciális váltó és hátsókerék-hajtás kapcsolódik. Álló helyzetből 100-as tempóra 3 mp alatt gyorsul, a végsebessége 370 km/óra.

Itt pedig egy videó arról, amikor Gage Gillean Über-sofőrnek állt a Paganival: