Az Embraer Phenom 300E a világ egyik legnépszerűbb magánrepülőgépe. A tíz utas szállítására alkalmas, egyetlen pilótával is repülhető jetet legfrissebb kiadásában 15,47 kN tolóerővel repítik hajtóművei, legnagyobb sebessége 0,8 Mach (980 km/óra), maximális hatótávolsága 3723 km. A repülőgép alapkivitele 9,45 millió dollárba, azaz 2,93 milliárd forintba kerül.

Hárommilliárd forint a beugró ebbe az autóba 1

A galériában rengeteg részletfotót is találsz! Kattints, és ámulj!

Ezzel az információval persze nem sokan tudnak mit kezdeni, azok számára viszont, akik egy ilyen repülőgép vásárlásában gondolkoznak, megfontolandó ajánlatot tett a Porsche: az Embraer tíz különleges kivitelű Phenom 300E-t hoz forgalomba, és a Porsche mindegyikhez készít egy exkluzív 911 Turbo S-t – na nem ajándékba, viszont a limitált 911-est csak azok vásárolhatják meg, akiknek a hangárában áll egy vadonatúj 300E. Finom.

Hárommilliárd forint a beugró ebbe az autóba 2

Az autó műszaki tartalma nem változik. A 3,8 literes boxermotor 650 lóerőt ad le, legnagyobb forgatónyomatéka 800 Nm. Álló helyzetből 2,7 mp alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 330 km/óra.

A kupé és a repülőgép elsődleges összekötő jegye a kézzel kivitelezett, kéttónusú (ezüst/szürke) fényezés, amelyet krómozott és kék sávozás dob fel. Az ügyfél repülőgépének lajstromszámát feltüntetik az autó hátsó légterelőjének alsó felületén, valamint a kékre festett indítókulcson, a küszöbpaneleken pedig a No Step (rálépni tilos) felirat világít piros színben. A Sport Chrono csomaghoz tartozó, központi stopperóra számlapjára műhorizontot festettek.

Hárommilliárd forint a beugró ebbe az autóba 3

A keréktárcsák ezüst kivitelűek, kék peremmel. Az oldalsó légbeömlők és ablakkeretek krómozottak. A külső tükrök talajmegvilágító funkciója az együttműködéshez tervezett, speciális logót vetíti az aszfaltra. Ugyanez a logó a B oszlopon, a fejtámlákon és az autó egyéb pontjain is megjelenik.

Az egyedi színvilágú (fekete/púder) bőrüléseket és kormánykereket kék betétek részletek díszítik. A panelek fényezett karbon kompozitból készültek, ahogy az első ülések váza is. A tetőkárpit púderszínű Alcantara, az ülések előrehajtására szolgáló bőrfül piros.

Hárommilliárd forint a beugró ebbe az autóba 4

Az utasteret teljes egészében kézzel készítik, és ebben a kombinációban soha semmilyen más esetben nem lesz elérhető.

A csomagtér sem maradt érintetlen, a fekete bőrbe borított üreget kékkel varrták, és hogy ne árválkodjon üresen, az autó tartozéka egy pilótatáskából és két kézipoggyászból álló bőröndszett a Porsche Design kollekciójából.

A Porsche beltéri ponyvát is kínál az autóhoz,’Remove before flight’ (repülés előtt eltávolítandó) felirattal, illetve jár még egy különleges kivitelű, repülési tematikájú 1919 Globetimer UTC karóra is a kocsihoz, szintén a Porsche Designtól. Ilyen órája csak annak lehet, aki a repülőt és a Porschét is megveszi.

Hárommilliárd forint a beugró ebbe az autóba 5