A Teslának egy időre le kellett állítania a Berlin mellett épülő Gigafactory építését, méghozzá azért, mert a szolgáltató elzárta a vizet. A helyi vízmű többször is figyelmeztette az amerikai autógyártót, hogy fizetési hátraléka van, de Elon Musk cége nem igazán foglalkozott a dologgal – írja a Electrek.co.

Németországban pedig nincs kivétel, aki nem fizet, annál a számla lejárta után 14 nappal lekapcsolják a szolgáltatást.

A Gigafactory előkészületeinél már akadtak problémák azzal, hogy túl sok vizet akarnak évente használni, ezért megváltoztatták a terveket és évi 1,4 millió köbméterre csökkentették a vízfogyasztást.

A Tesla azzal számol, hogy 12 hónap alatt, azaz 2021 júliusában indítja el a Gigafactory 4 nevű gyárában a termelést, amely még sikerülhet is nekik, ha ez a kis leállás most nem hátráltatja túlzottan az építkezést. A sanghaji Gigafactory 3 egy évnél rövidebb idő alatt készült el, nemrég évi 150 ezer darabos kapacitással kezdte meg a termelést.

A berlini gyárban a Model Y európai változata készül majd, de azt tervezik, hogy itt gyártják majd az új akkumulátorcellákat is, ami állítólag hatalmas újdonság lesz.