A németországi bojkott után a Slovakiaringen már újra teljes volt a mezőny, mind a négy autójával visszatért a Hyundai, ráadásul jelentősebb könnyítéssel vághatott neki a folytatásnak. Nem volt azonban egyszerű dolguk a versenyzőknek, mivel az időmérő edzésen már a Q1-nek és a Q2-nek is tétje volt (és ez a szezon hátralévő részében már így lesz), ennek végeredménye adja ugyanis az első futam rajtsorrendjét, a másik kettőét pedig a teljes eredménylistából „matekozzák ki”.

Michelisz remekelt, Tassi autót tört a Slovakiaringen 1

Nathanaël Berthont azonban nem zavartatta a nyakatekert lebonyolítás, ugyanis mindhárom szakasz végén övé volt a legjobb idő. Így az első és a harmadik futamot is az élről kezdheti meg a Comtoyou Racing franciája az Audival, míg a Q2-ben 10. időt jegyző Néstor Girolami a fordított rajtrácsos, második versenyen rajtolhat a pole-ból, ami igenis kapóra jöhet a Münnich Motorsport hondásának, hiszen a bajnokságot vezető Yann Ehrlacher mindhárom futamon csak a 15. helyről indulhat a Lynk & Cóval.

Biztatóan kezdte a hétvégét a Zengő Motorsport (annyira, hogy Mikel Azcona az élen zárta az első szabadedzést), a folytatás viszont már nem alakult ennyire jól a magyar csapatnak. Műszaki hiba miatt csak 17. lett a spanyol, míg Boldizs Bence a 16., Kismarty-Lechner Gábor pedig a 22. rajtkockát szerezte meg a vasárnapi viadalokra – így a Q1-et követően már csak a regnáló bajnok Michelisz Norbert és Tassi Attila maradt talpon.

Tassi azonban a Q2-ben kicsúszott és a gumifalnak vágódott a Hondával, így amellett, hogy piros zászlóval meg kellett szakítani a körözést, a másodéves magyar ifjoncnak véget ért az időmérő – vasárnapra egy 11. és két 12. rajthelyet gyűjtött. Michelisz viszont a Superpole-ig meg sem állt, ahol az egész napot uraló Berthon mögött végül a második lett, így egy 6., egy 8. és egy 2. rajtkocka a hyundai-os mérlege.

Vasárnap 9:15-ös, 12:45-ös, valamint 14:45-ös kezdéssel zongorázzák le a versenyeket, amiket egytől egyig élőben közvetít a Sport 1, ehhez az első futamon beszáll az Eurosport 1, a másodikon pedig az Eurosport 2 – a harmadik versenyt ezzel szemben csak a kora esti órákban tűzik műsorra a bajnokság promóteri feladatait is ellátó franciák.