Sokáig emlékezetes marad a túraautó-világkupa (WTCR) németországi hétvégéje, a szabadedzések előtt, csütörtök reggel ugyanis közölte a Hyundai, hogy mind a négy autóját visszalépteti az egyenlős bánásmód hiányára, azaz a márka által igazságtalannak érzett teljesítményballaszt-kiosztásra, valamint az egységes vezérlésre vonatkozó szabályozás kapcsán tapasztalt következetlenségre hivatkozva.

Így többek között Michelisz Norbert is kihagyta a Zöld Poklot, Tassi Attila viszont az első perctől fogva ígéretes teljesítményt nyújtott. Mindkét szabadedzést az élen zárta a Münnich Motorsport magyar versenyzője, az időmérő edzésen pedig a harmadik helyre kvalifikált, míg a pole pozíciót csapattársa, Néstor Girolami szerezte meg, kettejük közé pedig a bajnokságot vezető, Lynk & Có-s Yann Ehrlacher ékelődött be.

Hyundai-bojkott és újabb magyar dobogó a Zöld Pokolban 1

Megannyi büntetés után Yvan Muller kezdhette az élről a pénteki, fordított rajtrácsos futamot, de a győzelem egy nagyon kemény előzéssel végül Esteban Guerrierié lett. Tassi Attila a második kör felénél összeakadt a Cyan Racing újoncával, Santiago Urrutiával, ami egy komolyabb csattanást és egy alaposan megrongálódott Hondát eredményezett. A 21 éves pilóta autóját viszont a Münnich Motorsport helyre tudta kalapálni a vasárnapi versenyre.

Girolami az első kör végéig tudta tartani a vezetést a szombati futamon, a Döttinger Höhében játszi könnyedséggel húzott el mellette Ehrlacher, aki ezután könnyedén szerezte idei második győzelmét, a kettős sikert pedig Thed Björk biztosította be a Cyan csapatának. Girolami ugyan harmadik lett, de megbüntették (amiért a megengedettnél több kört tett meg a rajtrácsra kifelé menet), így csak 11.-ként rangsorolták.

Hyundai-bojkott és újabb magyar dobogó a Zöld Pokolban 2

A hondás büntetéséből pedig Tassi Attila profitált, Zolder után ugyanis újra a dobogó legalsó fokán találta magát. A szűkös mezőnyben a Zengő Motorsport is szorgosan csipegette a pontokat: Mikel Azcona negyedik lett szombaton, míg Boldizs Bence egy 10. és egy 13., Kismarty-Lechner Gábor pedig egy 11. és egy 14. helyet szerezett a Zöld Pokolban, ahol újonc létükre először versenyeztek.

Ehrlacher jócskán meglógott a tabella élén, 31-31 ponttal előzi Girolamit és Björköt is. A 92 egységet számláló franciához képest Tassi 55 pontos lemaradásban, a hetedik helyről várhatja a folytatást, amire két hét múlva, a Slovakiaringen kerül sor.