A vádirat szerint az autós oktatóként dolgozó vádlott március 10-én délután 4 óra körül arra utasította az autóját vezető tanulót, hogy forduljon meg az egyik hódmezővásárhelyi buszállomáson.

Az állomáson indulásra várakozott a buszsofőrként dolgozó vádlott, aki azonban úgy parkolt le, hogy a tanulóvezető nem tudott mellette elmenni. Az oktató ezért az autóból kiszállva, hangosan kiabálva arra szólította fel a buszsofőrt, hogy álljon félre, aki azonban ennek nem volt hajlandó eleget tenni. Ő is kiszállt a buszból, és hangos szóváltás alakult ki közöttük.

A vita során az oktató combon rúgta a buszsofőrt, aki válaszul letörte az autó visszapillantóját. Ezt követően a vádlottak egymásnak estek, és kölcsönösen dulakodni, lökdösődni kezdtek. Az eseményeknek az addig az autóban tartózkodó tanulóvezető vetett véget, aki szétválasztotta a verekedő feleket.

A közfeladatot ellátó személynek minősülő buszsofőr sérülése nyolc napon belül gyógyult, míg az autóban 20 ezer forintos kár keletkezett.

A járási ügyészség az oktatót közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével, míg a buszsofőrt garázdaság vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.