Nem tanulmányautó, hanem a márka jövőképének esszenciája: így mutatta be annak idején a Precept koncepciójárművet a Polestar. Két hónappal később már más volt a narratíva: addigra ugyanis kiderült, hogy a sajtónak és a közönségnek túlságosan tetszett az autó, így hát a gyár megígérte: megtalálják a módját, hogy gyártásba vegyék.

Ez pedig mostantól tény, nem ígéret: a Volvo egykori sportrészlegéből önállósodott ökomárka bejelentette, hogy megkezdte a szériamodell fejlesztését. A fenntarthatósági kiáltványnak is beillő Preceptet ráadásul egy új, karbonsemleges, ultramodern gyártólétesítményben készítik majd, mégpedig Kínában. A Polestar 1 szintén Kínában készül, egy olyan üzemben, amely 100 százalékban megújuló energiával üzemel.

A Polestar Precept utasterében újrahasznosított PET-palackokból, a tengerből kimentett, rossz halászhálókból és használt parafadugókból készített anyagokkal találkozunk. Kívül és belül egyaránt alkalmaztak egy lenbázisú kompozitot. A tanulmányautó számos további részletéről ide kattintva olvashatsz.