M, mint Modificata: a Ferrari Portofino M az eredeti keménytetős kabrió erősen átdolgozott verziója. A 3,8 literes V8-as turbómotor az eddigi 600 helyett 620 lóerős, legnagyobb forgatónyomatéka pedig 760 Nm, de nem ám mindig: a Ferrari úgy állította be a motorvezérlést, hogy ahogy egyre feljebb kapcsol a (szintén új fejlesztésű) nyolcfokozatú, dupla kuplungos automata váltó, úgy nő folyamatosan a rendelkezésre álló forgatónyomaték.

Már versenypályán is helytáll a Ferrari kabriója 1

Nulláról 100 km/órára 3,45 másodperc alatt gyorsul, a 0-200 km/óra tartományt 9,8 mp alatt fogja át. Végsebessége meghaladja a 320 km/órát.

Így a felső fokozatok hosszabbak lehettek, ami jót tesz a fogyasztásnak és a zajkomfortnak, az alsókban pedig könnyen és gyorsan pörög fel a motor, így dinamikusabban vezethető az autó. A Portofino M másik újdonsága a Race (verseny) üzemmód, amely eddig nem volt elérhető a túraautón.

Nem csak műszakilag módosult a kabrió: a légbevezető nyílások átdolgozásával tovább csökkentették az autó légellenállását, elöl új a hűtőmaszk rácsozata, hátul pedig új, kompaktabb lökhárítót szereltek fel, köszönhetően a szintén vadonatúj, helytakarékosabb kipufogónak.

Már versenypályán is helytáll a Ferrari kabriója 2

Átrajzolták a diffúzort, és mivel most már önálló elemként illesztik bele a lökhárítóba, akár szénszálas kompozitból is gyártható, ha az ügyfél úgy szeretné.

Az utastér kialakítása, illetve a multimédiás és vezetőtámogató funkciók nem változtak érdemben.

a videó a hirdetés után indul