A hibrid és akkumulátoros elektromos hajtásláncok után újabb villamosított egységekkel bővíti motorválasztékát a Hyundai Kona. A dízelmotorok egytől egyig megkapják, az 1,0 literes benzinmotorhoz opciós a 48 voltos mild hibrid rendszer, amelyhez minden esetben megrendelhető az i30 és i20 fedélzetén már megjelent iMT automatizált sebességváltó.

A mérnökök áthangolták a Kona futóművét, javítva a rugózási komforton. Módosították a rugókat, a lengéscsillapítókat és a kanyarstabilizátorokat, sőt, a hátsó gumibakot is. Az abroncsok minden méretben csökkentett gördülési ellenállású darabok, a legnagyobb 18 colos esetében javítottak a komforton is. A kormányművet a módosított komponensekhez hangolták, a kormányerő lineárisabb, kiegyensúlyozottabb lett. Az összkerékhajtású, csúcskivitelű, 198 lóerős motorhoz egyedi hangolású kormánymű társul.

Megújult a Hyundai emelt hasú kisautója 2

Kibővítették a modell kapcsolódási és vezetőtámogató funkcionalitását. A Kona alapértelmezett érintőképernyője az eddigi 7 helyett 8 colos, de kérhető az i20-ból ismerős 10,25 colos érintőképernyő is; opcióként ugyanekkora digitális műszeregység rendelhető hozzá. Felhő alapú, kiterjesztett valóságú navigáció, hangfelismerés, illetve vezetőtámogató funkciók széles köre is elérhető az autóhoz, beleértve a hátsó ülés foglaltságára figyelmeztető rendszert, illetve a biztonságos kiszállást támogató szolgáltatást.

Megújult a Hyundai emelt hasú kisautója 3

A beltéri hangulat kifinomultabb lett, módosult a színek választéka, és megjelent az elektromos kézifék. Kívül új, sportosabb orrkialakítás, módosított hátsó lökhárító, valamint hangsúlyos fenékvédő lemezek (elöl és hátul) teremtenek modernebb, agresszívabb karaktert. Az autó az átdolgozott optika miatt 40 mm-rel hosszabb lett.

A végére hagytuk a leglátványosabb módosítást: az új Kona N Line modellvariánst. Öblösebb légbeömlők, átdolgozott hűtőmaszk, egyedi 18 colos keréktárcsák teremtenek sportos hangulatot, hátul dupla kipufogó és diffúzor közelíti az autó karakterét az N sportmárka stílusához. Az utastérben pirossal varrott, fekete kárpitok, fémpedálok, valamint az üléseket és a váltókart díszítő N logó koronázza meg az autó marcona karakterét.

Alább rövid videón ismerkedhetsz a Hyundai Konával. Ha ráérsz, ide kattintva megnézheted a modell hosszú bemutató filmjét is.

a videó a hirdetés után indul