Még május elején, Szombathelyen okozott sérüléses balesetet egy Mercedes sofőrje: a szombathelyi Váci Mihály utcából nagy lendülettel kanyarodott jobbra, a Paragvári utcába. Átcsúszott a szemközti sávba és a zebrán ütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő Nissannal, ami több métert sodródott hátrafelé és fának ütközve állt meg – írja a 112press.hu.  

A Mercedes tovább haladt, a motor a következő kereszteződésnél fulladt le. Vezetőjéről bebizonyosodott, hogy úgy ült volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztott, a férfi ellen 2020 augusztusában emeltek vádat.

Ittas vezetésért elítélték, újra felöntött a garatra 1

A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása alapján a Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat az ellen a korábban ittas járművezetés miatt már büntetett férfi ellen, aki közepesen ittasan vezette autóját.

A vádirat szerint a vádlott ittassága miatt jobbra nagy ívben kanyarodott a Paragvári utcára, és kanyarodás közben áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött a szabályosan közlekedő személygépkocsi elejének, ami egy fának csapódott. A vétlen járművezető és utasa könnyű sérülést szenvedett a balesetben.

Ittas vezetésért elítélték, újra felöntött a garatra 2

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.