A Paksi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 27 éves daruszentmiklósi és egy 21 éves dunaegyházi férfi ellen folytattak ittas járművezetés, illetve járművezetés tiltott átengedése miatt – írja a Police.hu-n a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

2019. december 22-én, egy késő esti közúti ellenőrzés során egy autót és annak utasait ellenőrizték a dunaföldvári rendőrök. Kiderült, hogy az autót vezető 27 éves daruszentmiklósi férfi ittas volt, mielőtt a volán mögé ült, ráadásul jogosítvánnyal sem rendelkezett. Utasa és egyben a jármű tulajdonosa egy 21 éves dunaegyházi lakos volt, aki tudott arról, hogy ismerőse a vezetés előtt alkoholt ivott.

A Paksi Rendőrkapitányságon mindkét férfival szemben büntetőeljárást indítottak. A sofőrt ittas járművezetéssel, az autó tulajdonosát pedig járművezetés tiltott átengedése miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A fiatal azzal védekezett a rendőrségen, hogy azért engedte meg barátjának, hogy ittasan vezessen, mert neki nincsen jogosítványa, és félt, ha ő vezet, akkor megbüntethetik.

Az egyenruhások a mindkettőjüket feljelentették engedély nélküli vezetés miatt is.

A paksi rendőrök végeztek a szükséges eljárással, a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.