A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei 2020. július 30-án Heves, míg július 31-én Pest megyei munkatársaikkal tartottak közös ellenőrzést a megyében, a 2-es, a 22-es, valamint a 23-as számú főutakon. 

A két napos razzia célja az volt, hogy felhívják a járművezetők figyelmét a jogkövető magatartásra, továbbá megelőzzék a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleseteket.

Minden harmadik autóst lekapcsoltak a Nógrád megyei razzián 1

Így kiemelt figyelmet fordítottak a motoros balesetek megelőzésére, a szabálytalan előzések számának visszaszorítására, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, továbbá a közúti közlekedésben résztvevő szabálysértők kiszűrése.   

Az ellenőrzés ideje alatt az egyenruhások több mint 50 gépjárművezetőt ellenőriztek, amiből 19 esetben intézkedésre is szükség volt, vagyis nagyjából minden harmadik igazoltatás során.

12 sofőrrel szemben közigazgatási bírságot, további 6-tal szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki, míg egy gépjárművezetőt úgy csíptek nyakon, hogy el volt tiltva a vezetéstől, így szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben.

Minden harmadik autóst lekapcsoltak a Nógrád megyei razzián 2

Mint azt a Police.hu-n jelezték, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a jövőben is folytatódnak az ilyen jellegű ellenőrzések.