A budapesti rendőrök július 10-én éjszaka komplex ellenőrzést tartottak Budapest több kerületében. A gyorshajtók kiszűrésén túl a gépjárművek műszaki állapotát és engedély nélküli átalakítását is vizsgálták.

A pár órás akció ideje alatt 160 járművezető lépte túl a sebességhatárt. Akadt olyan autós, aki a Szentendrei úton 60 helyett 126 km/h-val, egy másik 70 helyett 137 km/h-val közlekedett, további két gyorshajtó pedig a Váci úton és a Nagykőrösi úton 60 helyett 113 km/h-val, illetve 50 helyett 114 km/h-val közlekedett.

A rendőrök a gyorshajtók kiszűrésén túl engedély nélküli átalakítás miatt öt autós forgalmi engedélyét a helyszínen elvették, míg három sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. További szabálysértések miatt két autós forgalmi engedélyét vették el a helyszínen, egy esetben feljelentést tettek, négy autós pedig helyszíni bírságot kapott.

A BRFK folytatni fogja a „Lavina” elnevezésű akciókat az illegális gyorsulási versenyek, valamint az ezekhez kapcsolódó egyéb jogsértések visszaszorítása érdekében.