Nincs megállás, a használtautó-import él és virul a vírushelyzet után is. Júniusban 10 828 használt személyautó érkezett az országba, az első hat hónapban 65 080 – derül ki a Datahouse adataiból. Ez az előző hónaphoz képest 22 százalékos, az áprilisi mélyponthoz képest pedig 43 százalékos növekedés. Ugyanebben az időszakban 7667 kishaszonjárművet is behoztak az országba.

A korlátozás hónapjaiban elmaradtak a magánemberek behozatalai, de a céges, kereskedői forgalom működött, az autószállító kamionok zavartalanul hozhatták a portékájukat, így csak a felére esett vissza az import. Az utánpótlás csökkenése már érezteti a hatását a piacon a használtautó-árak emelkedésében a Jóautók.hu elemzése szerint.

Öt márka közül került ki a behozott használt autók közel fele, a lista élén a Volkswagen áll 12 százalékos részesedéssel, a második helyen az Opel található 9,7 százalékkal. A Ford a harmadik helyen áll 9,2 százalékkal, az Audi 6,4 százalékkal a negyedik, a Toyota 6,1 százalékkal pedig az ötödik helyen sorakozik.

A használtautó-import mértéke az idei első félévben 65 084 darab volt, 18 százalékkal kevesebb az előző év hasonló időszakában regisztrált 79 151 darabos mennyiségnél. Ugyanebben az időszakban az újautó-eladások száma 55 673 volt, több mint 25 százalékkal maradva el az egy évvel korábbi 74 548-as értéktől