Ahogy az várható volt, szerdán tovább emelkednek az üzemanyagárak a hazai töltőállomásokon. Ezúttal legalább van logika az emelésben, ugyanis részben a törvény által előírt áremelés valósul meg július elsején.

A  jövedéki adó mértéke ugyanis a kőolaj világpiaci árától is függ: amennyiben a kőolaj ára 50 dollár vagy az alá csökken, akkor a benzin és a kerozin jövedéki adómértéke literenként öt forinttal, a gázolajé pedig literenként tíz forinttal nő. A 2020 második negyedévére megállapított átlagár 29,92 dollár volt. Jön tehát az emelés, de egy kicsit több. Maradhat, nem?

A Holtankoljak.hu információi szerint szerdától  a 95-ös benzin ára bruttó 7 forinttal emelkedik, a gázolaj ára pedig 13 forinttal kerül majd többe. Így az átlagárak visszatérnek a koronavírus járvány előtti időszakhoz, 2020 március elején volt utálja ilyen magas a benzin és a gázolaj átlagára, ami a 95-ös benzin esetében 368 forintot, a gázolajnál pedig 381 forintos átlagárat jelent. 

Május elején még 278 forint volt a 95-ös benzin átlagára, míg a gázolajért 308 forintot kértek átlagosan, ami azt jelenti, hogy sok helyen ennél is olcsóbban kínálták.