Hiperautójukat a legtöbben tényleg csak arra használják, hogy álldogáljon a gyűjteményben, a merészebbek már úriasan kitrélerezik egy tetszőleges versenypályára. Éppen ezért a Lamborghini sem vesződött azzal, hogy hétköznapi használathoz szelídítse az SCV12-t.

Továbbá hamarosan a Le Mans-i 24 órás versenyen már nem a hihetetlen LMP1-es autók lesznek a csúcson, hanem az utcaiakhoz valamelyest közelebb álló hiperautók. Ehhez a törekvéshez is nagyon passzol a Lamborghini – egyelőre álcázott – gépe. Az SCV12-n nem véletlenül olvasható az Attenzione Macchina Veloce felirat.

Keveset árulnak el a Lamborghini Squadra Corse hiperautójáról, de annyi már biztos, hogy az SCV12 is a 2011-ben megjelent Aventador alapjait használja. Motorja 830 lóerős, szívó V12-es, hozzá pedig hétsebességes szekvenciális váltó kapcsolódik és tisztán hátsókerék-hajtású. Felfüggesztése egy igazi versenygéphez illően nyomórudas. Elöl 19, hátul 20 colos magnézium felnikre húzzák a kifejezetten erre fejlesztett Pirelli gumikat.

Baromi látványosak a kisebb légterelők és a hatalmas hátsó szárny, melyek állítólag több leszorítóerőt termelnek, mint egy GT3-as versenyautóé. További részleteket csak a nyár folyamán árulnak majd el, addig itt az SCV12 mozgóképen is:

a videó a hirdetés után indul