Az elmúlt időszakban az M1-es autópálya 45-ös és 57-es kilométerszelvényei között zajlottak a helyreállítási munkálatok. Az ezen a szakaszon kialakított forgalomterelést május 25-én és 26-án, hétfőn és kedden elbontják, és megnyitják mindkét oldalon az eddig lezárt Harkályos pihenőt is.

Kedden a bontási munkálatokkal egy időben a Hegyeshalom felé vezető oldalon kiépítik az 54-es és a 64-es kilométerszelvények közötti szakaszon a forgalomterelést. A Budapest felé vezető oldalon ugyanezen a szakaszon május 27-én, szerdán végzik a tereléskiépítést, és lezárják a 61-es kilométerszelvényben lévő Tatabánya Centrum csomópontot.

Az autópálya 33-as és 46-os kilométerszelvényei között május 28-án, csütörtökön kezdődnek a munkálatok a Hegyeshalom felé vezető oldalon. Május 29-én, pénteken a Budapest felé vezető oldal ugyanezen szakaszán építik a forgalomterelést.

Kedden és csütörtökön az autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a terelés kiépítésének ideje alatt csak egy sávon haladhatnak majd a közlekedők, ezért torlódásra lehet számítani a térségben. Azért, hogy a továbbiakban is megmaradjon az autópálya kapacitása, az érintett szakaszokon sávelhúzásos terelést építenek ki, így kétszer két sávon haladhat majd ezentúl is a forgalom.