Négyen is lebuktak a debreceni rendőrök előtt az elmúlt 24 órában ittas vezetéssel, így a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon jobbnak látták csokorba szedni az ominózus eseteket a Police.hu-n megjelent közleményükben:

  • A Dóczy József utcán 2020. május 22-én 4 óra körül egy férfi elvesztette uralmát a személyautója felett és letért az úttestről, felhajtott a járdára, majd egy betonpillérnek és egy parkoló gépkocsinak ütközött. Senki sem sérült meg a balesetben, a rendőri intézkedés során azonban kiderült, hogy a sofőr járművezetés előtt alkoholt fogyasztott, ráadásul a gépkocsiban még felbontott italokat is találtak. A férfit előállították, eljárást indítottak ellene.
  • Az esti órákban, 23 óra körül a Szabó Kálmán utcában egy bizonytalan úttartású autó keltette fel az éppen arra járó egyenruhások figyelmét. Megállították a gépkocsit és igazoltatták annak vezetőjét, akinél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A sofőrt elfogták és előállították.
  • Két órával később, 2020. május 23-án 1 óra magasságában egy motorost igazoltattak a Petőfi téren, akinél szintén pozitív eredményt hozott az alkoholszonda-teszt. A férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították; járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt indult vele szemben eljárás.
  • Újabb két óra telt el, 3 óra körül az Antal József utcában intézkedtek a járőrök egy újabb autóssal szemben. Az igazoltatás során a sofőr felől erős alkohol szag áradt, majd az alkoholszonda is kimutatta, hogy a férfi ittas állapotban vezetett. A rendőrök ezért elfogták és előállították őt, és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak ellene.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja arra a figyelmet, hogy

alkohol, illetve kábítószer fogyasztása már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Hatásukra csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. Aki ittas vagy bódult állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, bírságra, járművezetéstől való eltiltásra vagy büntetőeljárásra is számíthat.