Az amerikai megalomán autóépítés csúcsa volt ez a 30,5 méter hosszú, 26 keréken guruló limuzin, amit a közlekedés csodálatos torzszülöttjeként hordoztak körbe fénykorában. Túllépve a tévén és a sok ülőhelyen, ebben az autóban medence, napozóterasz és ágyak mellett helikopterleszálló is akadt.

Jay Ohrberg autóépítő műve megélte a csillogást, a két Cadillac Eldorado alapjait alaposan elnyújtva épített szárazföldi jacht 1999-ben bekerült a Guinness rekordok könyvébe, majd jöttek a rossz idők. 

A halál rozsdás torkából rángatják vissza a világ leghosszabb limuzinját 1

Teljesen lerohadt, hullájának képei a neten keringtek, majd 2014 környékén jött egy halvány reménysugár, a vasárban mozgó furcsaságot felvásárolta az Autoseum autós múzeum New York államban, és a Facebook album alapján neki is kezdtek a munkának.

Ami nyilván félbemaradt, mert a 2015-ös Google utcaképpel bekukucskálva az Amerikai álom még mindig ott áll a műhely udvarán, a feltámadás ígéretével.

A halál rozsdás torkából rángatják vissza a világ leghosszabb limuzinját 2

Most viszont újra felragyoghat a hatalmas Cadillac napja, mert egy floridai autómúzeum tulajdonosa, Mike Dezer lát fantáziát a rekorder feltámasztásában, és megvásárolta a roncsot. 

A jármű méreteit jól mutatják a képek, a 30,5 méteres karosszériát csak több darabban tudják New Yorkból Floridába szállítani, ahol több donor felhasználásával valami újat varázsolnak a rozsdakupacból. A tervek szerint tavaszra kész lesz a csoda, ha csak a koronavírus nem szól közbe, de úgy tűnik, ez az amerikai álom minden áron élni akar.

A halál rozsdás torkából rángatják vissza a világ leghosszabb limuzinját 3A halál rozsdás torkából rángatják vissza a világ leghosszabb limuzinját 4A halál rozsdás torkából rángatják vissza a világ leghosszabb limuzinját 5