Az Európai Bizottság hétről hétre közzéteszi azt a listát, amelyen az Unió tagországaiban frissen visszahívott tartós fogyasztási cikkek – köztük az autóipari visszahívások is – szerepelnek. Az alább leírtak természetesen csupán vázlatosan ismertetik a problémák jellegét; ha felmerül a gyanú, hogy autód (motorod, traktorod, buszod…) érintett, mindenképp fordulj a forgalmazóhoz, ilyen esetekben ő a tuti tudás forrása.

Európai visszahívások 2020. 18. hét

Hiába kötöd be magad ezekben az autókban 1

BMW M8 / X3M / X4M / X3 / X4 / 8 / 3
2019.11. – 2020.03.
A biztonsági öv becsatolását érzékelő rendszer kábele túl rövid, letépheti a szenzort a helyéről. Ebben az esetben a rendszer nem érzékeli a biztonsági öv bekötését, ami a légzsákok nyitását is befolyásolja, így baleset esetén fokozott veszélyhelyzetet teremt.

Hiába kötöd be magad ezekben az autókban 2

Peugeot Expert / Traveller
2016.01. – 2019.09.
Egy vezeték hibája miatt üzemanyag szivároghat, ami fokozott tűzveszélyt teremthet, illetve balesetveszélyes helyzetet idézhet elő a mögöttünk jövőknek.

Hiába kötöd be magad ezekben az autókban 3

Audi A6
2019.11. – 2020.01.
A hátsó üléstámla középső szegmensének reteszelése hibás. A csomagtartóban elhelyezett, rögzítetlen rakomány balesetben ledöntheti az üléstámlát, és az utastérbe repülve sérülést okozhat

A korábbi hetek visszahívásait ide kattintva olvashatod el.