2013-ban jelent meg az F22-es kódjelú BMW 2-es Coupé, ami az 1-es kétajtós kupéját váltotta le. Jövőre megérkezik a második generációs 2-es Coupé. A G42-es kódjel alatt futó modell megtartja a hosszmotoros, hátsókerék-hajtású elrendezést, mert a BMW tudja, hogy ez nem az az autó, ahol elnéznék a kevésbé finom hajtásláncot a vásárlók. A 2021-ben érkező 2-esről a müncheni fejlesztőközpontból szivárogtak ki képek, ahol az autó orra és a hátulja kandikál ki a lepel alól.

Innen egyértelmű, hogy a BMW felhagy a dupla körhelyzetjelzővel, amit népszerűbb nevén csak angel eyesnak hívunk. A hűtőmaszk a 2-esnél vízszintes marad, az M Sport modellen viszont látható, hogy a formákkal egészen bátran bántak. Az első lökhárító két szélén hatalmas, háromszög alakú beömlők vannak, hátul pedig masszív diffúzor jellegű betét a szögletes kipufogók között.

Merész vonalakat villantott a 2-es BMW 1

2,0 literes, négyhengeres és 3,0 literes, sorhatos turbómotorok kapnak helyet a 2-esben. A képen egyébként az M240i látható, amibe az M340i-ből ismert B58 kódú hathengeres kerül 350 lóerő körüli teljesítménnyel, opcionális xDrive összkerékhajtással.