A közelmúltban mindannyian rácsodálkoztunk a Fisker Ocean elektromos SUV-ra, ha másért nem, hát egyetlen gombnyomásra szimultán kinyíló összes ablaka miatt (kivéve a szélvédőt, de azon kívül tényleg minden üvegfelület eltűnik.)

Most ennek az Ocean modellnek elkészült a Force-E terepváltozata – pontosabban beharangozták a valamikor 2021 elején bemutatkozó modellt. A 300 lóerő körüli teljesítmény és a masszív forgatónyomaték mind a négy keréken keresztül jut a talajra.

Az autó nagyobb teherbírású, emelt futóművet, terepabroncsokat, az első lökhárítóba integrált extra fényforrásokat, első lámpavédő elemeket, vonószemeket, fenéklemez-védő borítást és kiegészítő fényekkel szerelt tetőcsomagtartót kap. Legkülönlegesebb tartozéka a hátul, kívül kialakított elektromos kimenet, amiről lemerült villanyautókat tölthetünk majd fel. Később lesz növelt teljesítményű verzió is.

Elektromos offroader érkezik Amerikából 1
Elektromos offroader érkezik Amerikából 2

Elektromos offroader érkezik Amerikából

Elektromos offroader érkezik Amerikából

Elektromos offroader érkezik Amerikából 6
Elektromos offroader érkezik Amerikából 7
Elektromos offroader érkezik Amerikából 8
Fotó megosztása:

Az orrban kialakított raktérben teljes méretű pótkerék lapul majd – persze nem fér el teljesen, úgyhogy stíluselemnek sem utolsó a szélvédő alatti bütykös gumi. A pótkerék alatt ivóvíztartályt helyeznek el, amiből az első lökhárítónál csapolhatunk pohárba vagy zuhanyba. Az utastér strapabíró anyagokból építkezik.

A 2020 harmadik negyedévére ígért Fisker Ocean alapmodell indulóára 37 500 dollár lesz (12,1 millió forint) Amerikában; nem tudni, az Ocean Force-E mennyivel lesz drágább.