Brutális 600 lóerővel és 800 Nm nyomatékkal debütált tavaly ősszel az Audi RS 7 Sportback. Az ABT szerint azonban az autó többet érdemel, ezért elkészítették hozzá az RS7-R csomagot, amely 740 lóerőt és 920 Nm forgatónyomatékot szabadít fel.

Sokkal erősebb is lehet az Audi RS7 1

A modellhez két futómű-komponenst (feszesebb kanyarstabilizátort és sportosabb rugókat) is kínál az ABT, a keréktárcsák 22 colosak.

Az optikai módosítások sem maradtak el: az autó bővelkedik a szénszálas elemekben, a hűtőmaszk keretétől és a lökhárító aerodinamikai profiljától kezdve a küszöbtoldaton át a hátsó légterelőig és diffúzorig.  

Sokkal erősebb is lehet az Audi RS7 47

A beltérben bőr-karbon kormánykerék, RS7-R logóval díszített sportülés, valamint több ponton elhelyezett sorszámozás emlékeztet arra, hogy mindössze 125 boldog RS7-R tulajdonos lehet a világon.

Egyikük Daniel Abt, a tuningcéget megalapító Johann Abt unokája, az ABT Forma-E pilótája. A képeinken is látható kocsi speciális fóliázást kapott, festett keréktárcsákkal és különleges keréktárcsákkal. A padlókonzolon a „Kézzel készült Daniel Abt részére” felirat olvasható.

Sokkal erősebb is lehet az Audi RS7 48