Két darab, egyenként 10,25 colos kijelző – az egyik a műszeregység, a másik a multimédia – virít a vadonatúj i20 műszerfalán: ezt az információt korábban csupán egy rajzzal illusztrálta a Hyundai. Most viszont elérhetővé vált egy tucat belsőtér-fotó, és azt is elmondták, min mit láthatunk.

Igényes belsőt kap a városi Hyundai 1

Kétfokozatú ülésfűtés kérhető hátulra is

A műszerfalat például ugyanazt az elvet követve alakították ki, amivel a Hyundai Elantránál találkozhattunk: kifejezetten széles és elegáns a panel, a légbeömlő rostélyok közötti felületeket azokra rímelő bordák borítják. Szintén megegyezik a két modell kormánykialakítása – kezdjük érteni, miért várta be a nagyobb modellt az i20.

Igényes belsőt kap a városi Hyundai 2
Igényes belsőt kap a városi Hyundai 3

A digitális kétzónás klíma, a vezeték nélküli mobiltöltő és a BOSE audiorendszer által eleve emelkedett hangulatot hangulatvilágítás dobja még feljebb. Hátra is kérhetünk ülésfűtést, de tudomásunk szerint üléshűtés, pláne masszázsfunkció még nem szerepel a palettán. Van viszont színes beltér, a Hyundai jó szokása szerint: a szimpla fekete beltér mellé társíthatunk fekete-szürkét, valamint rendelkezésre áll még a képeken látható lime-zöld betétes verzió is.

A hajtáslánc-verziókról (köztük a mild hibrid opcióról és a kéziváltó gázelvételkor automatikusan oldó kuplungjáról) itt olvashatsz, itt pedig videón is megtekintheted az új Hyundai i20-ast.

hyundai-i20-csomagtart

A csomagtartó 351 literes, 25 literrel tágasabb, mint az előző modellé

Az autó 2020 nyarán érkezik a kereskedésekbe.