A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában 2018-ban közel 15 kilométeren újult meg az M1-es autópálya. 2019-ben összesen 71 pályakilométernyi szakaszt érintő helyreállítási munkák indultak el. A 2020. tavaszi ütem munkálatait a jelenlegi helyzetre való tekintettel, a zavartalan áruszállítás és a kijelölt nemzetközi tranzitfolyosó biztosítása érdekében felfüggesztik.

Az eddig elvégzett beavatkozásokat a kivitelezők befejezik, ezt követően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. bicskei mérnökségének szakemberei a kiépített terelést is visszabontják, így a 45-ös és 57-es kilométerszelvények között a sávelhúzásos terelés megszűnik március 24-től.

A terelés visszabontása csak időszakos korlátozások mellett valósítható meg biztonságosan, ezért az arra közlekedők türelmét és megértését kérik.

Az M1-es autópálya helyreállításának felfüggesztése április 15-ig lesz érvényben, az esetleges hosszabbításról vagy eltörléséről, és a munkálatok további ütemezéséről folyamatosan tájékoztatást ad majd a Magyar Közút.