Elon Musk nagyon nem akarta bezárni a Tesla kaliforniai gyárát, de végül a megyei seriffhivatal világossá tette, hogy az üzem csak korlátozott kapacitással működhet.

Az alapesetben tízezer főt foglalkoztató gyárban egyszerre csak 2500-an dolgoznak tovább. A Teslának Sanghajban is van egy gyára, amit bezártak a járvány kitörésekor, de azóta újranyitották.

Az Egyesült Államokban eddig Kaliforniában hozták a legszigorúbb intézkedéseket a koronavírus-fertőzés lassítása érdekében. A nem létfontosságú üzletek bezárásán kívül arról is rendelkeztek, hogy több millió ember csak a legszükségesebb esetben hagyhatja el az otthonát – írta a 444.hu.

Musk számára nemcsak a kényszerű kapacitáscsökkentés jelenthet problémát, hanem az is, hogy a befektetők mintha elfordultak volna a cégtől. A válság miatt általánosan estek ugyan a tőzsdeindexek, de a Tesla valóságos zuhanórepülésbe került.

A február 4-i csúcson még 968 dolláron pörögtek a Tesla részvényei, másfél hónappal később, március 19-én viszont már csak 360 dollár körül állnak a jegyzések. Nem valószínű, hogy a következő hetekben elindul felfelé az árfolyam, ami nehéz helyzetbe hozhatja a céget.