Amikor 2019-ben, a Frankfurti Autószalonon bemutatta a BMW a 4-es tanulmányautó-változatát, egyértelmű volt, hogy mi az autó leginkább megosztó pontja. A hatalmas méretű hűtőmaszk, mely radikálisan megváltoztatja a BMW-k orrát, és talán az X5 illetve X7 modelleken, valamint a 7-es sorozaton akár a helyén is lehetne, de a jóval kisebb 4-es nem biztos, hogy elbírja ezt az orrot. Illetve a közönség szeme nem biztos, hogy elbírja.

Miután mindenki kiszörnyülködte magát, a BMW megerősítette, hogy a koncepció nagyon közel áll a kész autóhoz. De a 3-as sorozat legizmosabb változata, az M3 sem úszta meg az egyesek szerint hörcsögre, mások szerint valamiféle disznóra emékeztető orrot. Erről szintén kémfotók láttak napvilágot.

Közeleg a 4-es BMW premierje és ilyenkor már megkezdődik a szivárogtatás. Ez most sincs másképp. A CLAR platformra épülő kupé (illetve később kabrió és Gran Coupé) műszakilag a 3-as közelebbi rokona lesz. Négyhengeres turbómotorokkal, benzines és dízel kivitelben, valamint az M440i xDrive-val. Utóbbi 3 literes, hathengeres motorral, több mint 380 lóerővel és 500 Nm nyomatékkal.

Vigyázz a szemedre, mert jön a 4-es BMW! 3

A helyzet az, hogy nem csak egy vicc volt: tényleg továbbvitték a koncepció orrát, így a kémfotók alapján ilyen lesz a 4-es BMW arca:

Vigyázz a szemedre, mert jön a 4-es BMW! 4

Hogy tetszik a 4-es BMW orra?
Fertelmes, nem akarom látni!
71% (590)
Jól néz ki, végre valami merész!
29% (246)