A Hernád völgyében, Eger és Nyékládháza közelében, valamint Kisvárda és Nyírbátor térségében ónos eső esik, vagy szemerkél az eső. Csapadékra a nap folyamán huzamosabb ideig lehet számítani északkeleten, máshol olvadás várható.

A gyorsforgalmi utak, a fő- és mellékutak a szórás nyomán sónedvesek, de a 49-es főúton, Mátészalka közelében csúszós szakaszokra lehet számítani. A mellékutakat is végigszórták a munkagépek, ennek ellenére Edelény térségében és a Nyírségben síkosságra készüljenek – figyelmeztet az Útinform.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint csütörtökön napközben újabb csapadékhullám érkezik észak, északnyugat felől, amelyből az esti órákig főként az ország északkeleti harmadán hullhat kis mennyiségű (kevesebb mint 1-2 mm), vegyes halmazállapotú csapadék, valószínű jellemzően ónos eső, fagyott eső formájában.

Éjszaka és pénteken a köddel, rétegfelhőzettel borított területeken előfordulhat ónos szitálás (kevesebb mint 0,1 mm). Az ónos eső miatt csütörtökre az ország kétharmadára adtak ki figyelmeztetést.