Délután fél négykor jött az értesítés a norvég rendőrséghez, hogy egy elektromos autó ég a norvégiai Stavanger repülőterének egyik parkolóházában. Azt azonban még nem erősítették meg hivatalosan, hogy valóban villanyautó miatt keletkezett volna az a tűz, melyben nagyjából 300 autó égett porrá és az épület szerkezete is megszenvedte a esetet.

FRISSÍTÉS

Egy Norvégiában és épp Stavangerben élő kedves olvasónk írt a Vezessnek, hogy információi szerint a parkolóházi tüzet egyáltalán nem elektromos autó égése okozta. Idézzük  levelét: “Egy dízelmotoros Opel Zafira típusú személygépjármű kapott lángra. A család éppen haza szeretett volna indulni, amikor beindult a motor, majd fehér füst jött a gépháztető alól és aztán kigyulladt az egyterű.” Nagyon köszönjük segítséget és a pontosítást Attilának!

Autók százai égtek porrá egy norvég reptér parkolóházában 1
Autók százai égtek porrá egy norvég reptér parkolóházában 2

Autók százai égtek porrá egy norvég reptér parkolóházában

Autók százai égtek porrá egy norvég reptér parkolóházában

Autók százai égtek porrá egy norvég reptér parkolóházában 5
Autók százai égtek porrá egy norvég reptér parkolóházában 6
Fotó megosztása:

A becslések szerint körülbelül 300 autót érintett a tűz a 3000 férőhelyes parkolóházban, mely szinte tele volt a tűz idején. Az Oslotől nagyjából 550 km-re lévő reptéren személyi sérülés szerencsére  nem történt.

Több járatot töröltek, köztük a norvég miniszterelnök Erna Solbergét is, aki autóval tette meg a tervezett utat.