Az Opel Corsa nem egészen 0,1 százalékos előnnyel győzött az Autobest díjak idei szavazásán. A zsűri összesen 17617 pontot szavazott meg a PSA-csoport újdonságának, míg féltestvére, a Peugeot 208 17460 pontot kapott – a különbség minimális 157 pont volt! A harmadik helyen a Škoda Kamiq végzett 16848 ponttal, mögöttük a Renault Clio és a Nissan Juke következett.

Már tavaly megjósoltuk, hogy idén egy villamosított modell viheti el a pálmát, és így is történt. A belső égésű és villanymotorral egyaránt piacra lépő Opel Corsa az első olyan győztes az Autobest történetében, amely a múltat a jövővel, a tradicionális technológiákat az előre mutatóval köti össze.” – mondta Dan Vardie, az Autobest díj alapító elnöke.

Az év legjobb formatervezője Luc Donckerwolke lett, aki a Volkswagen-csoport prémium márkáitól (Audi, Bentley, Lamborghini) igazolt a Hyundai Kia csoporthoz, az év legfontosabb technológiai újdonságának a Mazda Skyactiv-X benzinüzemű dízelmotort választották meg, míg az infotainment területén a Škoda digitális asszisztense, Laura vihette haza a díjat. A legjobb ökoautó a Volkswagen ID.3.