Sokszor csak a karácsonyi/újévi üdvözletekből tudom meg, hogy a szerkesztőség vagy jómagam szerepel egy címjegyzékben, most azonban érdemes volt nem rögtön shift-delete-tel reagálni az egyik boldog új évet kívánunk tárgyú levélre.

Mert a kedves jókívánságok mellett az Opel-vezérképviselet megosztotta velünk 2020-as újdonságait. Jövőre fontos autókat vezet be az importőr. A legnagyobb hazai autóállományú márka magyarországi márkakereskedő-hálózatában olyan autók is megjelennek, amelyeknek nincs közvetlen elődjük.

Ezek nagyrészt elektromos verziók meglévő modellekből. Az Opel anyavállalata, a PSA csoport nem az önálló elektromos modellekben hisz, amilyen a Nissan LEAF, a Renault Zoé vagy a Volkswagen ID3, hanem az adott típus elektromos változatát dobja piacra. A rugalmas padlólemezekkel a piaci igényekhez igazítható a hajtásláncmix, ha például a tervezettnél több dízel Corsa F kelne el és kevesebb elektromos.

De lássuk, az itthon jövőre bevezetendő autókat! Nyáron érkezhet az elektromos Corsa, amelyről itt olvashattok. Zöld rendszámot kaphat a konnektorról tölthető akkumulátoros Grandland X is, amelyből első- és összkerékhajtású is van. Részletek ebben a cikkben. Elektromos verzióval egészül ki a nemrég leváltott Vivaro haszonjármű és az egyterű megszűnésével kisbusszal pótolni kívánt Zafira Life.

2020-as újdonság továbbá a modellfrissítés utáni Insignia, de ennek újdonságértéke elég fakó a felületes facelift miatt. Vadonatúj autóként érkezik a Mokka X utóda, amely várhatóan a szintén megújuló Peugeot 2008 rokona lesz.