Az autóipari fejlesztések terén ma már a digitális technológiák dominálnak. A Ford legújabb fejlesztése jól demonstrálja ennek az okát. A XXI. századi vásárlók folyamatosan új és még újabb termékélményekre vágynak. Ezt mechanikus rendszerektől nem kaphatják meg, hacsak új autót nem vesznek. Az elektronikus rendszerek folyamatos fejlesztésével azonban akár utólag is naprakésszé teheti típusait egy gyártó, így viszonylag egyszerű és megfizethető módon elégedetté téve ügyfeleit.

A Ford most egy rém egyszerű és logikus funkcióval egészítette ki a Sync3 fedélzeti infotainment rendszerét: a terepjárókba szerelt technológia kérésre képes másodpercenként elektronikus „gombostűvel” megjelölni a jármű helyzetét a térképen, miközben a sofőr az aszfaltutat elhagyva a dágvány vagy a bozót felé veszi az irányt. Amikor aztán vége a mókának, az elszórt digitális kenyérmorzsákat megjeleníti a térképen, így az autós könnyen visszatalálhat az útra.

a videó a hirdetés után indul

Mivel a technológiát a Ford Ranger észak-amerikai kivitelén vezetik be, van arra esély, hogy idővel a Ranger európai verziói is megkapják azt.