A szigorú, mértani formákat játékos megoldásokkal – mindenekelőtt a mélyebben ülő fényszórókkal – oldja, és ezzel rögtön mókásabbnak hat az új generációs Honda Jazz, feltéve persze, hogy a japán sajtóban megjelent képeken a valódi Jazz látható, nem pedig csak egy grafikus elképzelése az új autóról.

Érdekes, hogy lesz terepverzió a Jazzből: a Crosstar az alapverziók lemezorra helyett rácsozott hűtőmaszkot, látványos felniket, kopásgátló küszöbtoldatokat és tetősínt (!) is kap, ugyanakkor a markáns első lökhárító alsó peremén légterelő lemez látható, mintha nem tudták volna eldönteni, sportautót vagy crossovert tervezzenek-e.

Kiszivárgott a vadonatúj Honda Jazz 1
Kiszivárgott a vadonatúj Honda Jazz 2

Kiszivárgott a vadonatúj Honda Jazz

Kiszivárgott a vadonatúj Honda Jazz 7
Kiszivárgott a vadonatúj Honda Jazz 8
Kiszivárgott a vadonatúj Honda Jazz 9
Kiszivárgott a vadonatúj Honda Jazz 10
Fotó megosztása:

Az újonc megőrzi a Jazz kettős A-oszlopát, viszont szakít a csaknem függőleges hátfal hagyományával: a döntött hátsó szélvédőt vastag D-oszlop fogja közre, amely akár kontrasztos tetőlemezben is végződhet.

Az utastérben nagy méretű érintőképernyőre, elektronikus rögzítőfékre és vízlepergető szövetkárpitozásra számítunk. A középkonzolt megemelték.

A motorválaszték gazdagnak ígérkezik: az 1,0 literes turbómotor mellett lesz egy másfél literes szívó benzines, valamint egy dupla villanymotoros hibrid.