Franciaországban már most elérhető, Európa más piacaira októberben érkezik meg a Peugeot 3008 GT Hybrid4, azaz a kompakt szabadidőjármű elektromos összkerékhajtású, konnektoros hibrid verziója.

Az újdonság a 200 lóerős benzinmotort két villanymotorral egészíti ki: a gyengébb, 110 lóerős egységet a nyolcfokozatú automata váltóba integrálták, míg a másik, 112 lóerős villanymotor a hátsó tengelyt hajtja. Ez így együtt papíron 422 lóerő, de a hibridek nem így működnek: a valós rendszerteljesítmény 300 lóerő, ami így is minden idők legerősebb szériagyártású Peugeot modelljévé teszi a crossovert.

Széria Peugeot soha nem volt még ilyen erős! 1
Széria Peugeot soha nem volt még ilyen erős! 2

Széria Peugeot soha nem volt még ilyen erős!

Széria Peugeot soha nem volt még ilyen erős! 10
Széria Peugeot soha nem volt még ilyen erős! 11
Széria Peugeot soha nem volt még ilyen erős! 12
Széria Peugeot soha nem volt még ilyen erős! 13
Széria Peugeot soha nem volt még ilyen erős! 14
Széria Peugeot soha nem volt még ilyen erős! 15
Széria Peugeot soha nem volt még ilyen erős! 16
Fotó megosztása:

Az első összkerékhajtású 3008-as 5,9 mp alatt gyorsul 100 km/órára, a 13,2 kWh kapacitású akkumulátor WLTP norma szerint 59 kilométerre elegendő elektromos energiát képes tárolni. 32 amperes, 7,4 kW-os fali töltővel 1 óra 45 perc alatt teljesen feltölthető az akku. Az átlagfogyasztás 1,3 l/100 km, a szabvány szerinti CO2-kibocsátás 29 g/km.

Az autó csomagtartója a padlószint felett ugyanakkora maradt, mint volt; a megfogalmazásból sejthető, hogy a padló alatti rekeszt viszont elfoglalja az akkumulátor.

Széria Peugeot soha nem volt még ilyen erős! 17

Az új generációs 508-asból átvett vezetőtámogató funkciókkal bővül a 3008 GT Hybrid4 arzenálja: lesz álló helyzetig fékező adaptív tempomat, valamint a sáv középvonalában tartó asszisztens is.

A 3008 plug-in egyelőre kizárólag GT kivitelben elérhető. Később lesz egy 225 lóerős, elsőkerék-hajtású verzió is, amelyből nem csak a 112 lóerős hátsó villanymotort hagyják ki, hanem a benzinmotor teljesítményét is visszaveszik 180 lóerőre – vélhetően ezt a verziót már nem csak a sportos felszereltségi szinten fogja kínálni a Peugeot.

A modell magyarországi bevezetésének pontos dátumáról, illetve az árakról egyelőre nincs információ.

Széria Peugeot soha nem volt még ilyen erős! 18