A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság összesen 82,5 milliárd forint értékben írt ki pályázatot alsó-, közép- és felsőkategóriás személyautókra, egyterűekre, terepjárókra, pick-upokra, áruszállítókra, valamint szervizelésére – derítette ki a Népszava.

Az ajánlatokat kilencéves időintervallumra várják, az értékelési szempontoknál pedig a járművek és a szervizcsomag bruttó árát, a megajánlott kedvezmény mértékét, valamint a kárjavításra adott kedvezményt veszik figyelembe.

Alsó-középkategóriájú személygépkocsikat 4,6 milliárd forintért, középkategóriájú ügyintézői személygépkocsikat 14 milliárdért, többfunkciós középkategóriájúakat 8,5 milliárdért vásárolnának. A felső-középkategóriájú autókra 16,75 milliárd forintot költenének, különféle kategóriájú egyterű járművekre 14,7 milliárdot, terepjárókra pedig 8,5 milliárdot.

De itt még koránt sincs vége a listának: ötszemélyes áruszállító pick-upokra 1,5 milliárd forintért vár ajánlatokat az állam, áruszállítókat 1,85 milliárdért vennének, többfunkciós áruszállítókat pedig 2,8 milliárdért. A pályázat szerint 5 milliárdért vásárolnának kompakt áruszállítókat, 2,2 milliárdért magasított áruszállítókra, végül speciális kialakítású szállítójárműveket 2 milliárd jutna.

A járműveknek meg felelnie az Euro 6-os követelményeknek és meghatározták a maximális üzemanyag-fogyasztást is. Azt egyelőre nem tudni, hogy van-e konkrét elképzelése a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak a gyártóra vonatkozóan, ahogy azt sem, hány darab járműről van szó.