A következő, mintegy 43 kilométernyi szakaszt érintő projekt elindítása előtt, azért, hogy az eddigihez hasonló sávelhúzásos terelést később meg tudják valósítani, 2019. július 2-től várhatóan egy hónap alatt 3000 tonna aszfalt felhasználásával úgynevezett nagyfelületű és lokális burkolatjavítást végeznek a Tatabányától Budapestig tartó szakasz szükséges helyszínein.

Részleges pályaszerkezet-cserét hajtanak végre, ezen kívül marási és aszfaltozási munkákat végeznek, amelynek során 8 cm kötőréteget és 4 cm vastag kopóréteget terítenek majd.

A munkákat úgy ütemezik, hogy a korlátozással járó munkák hetenként csak kedd, szerda és csütörtöki napokra essenek, kihagyva a legforgalmasabb időszakokat. A szükséges tereléskiépítéseket hétfő éjszakánként kezdik el, a marási munkákat szintén az esti órákra tervezik, hogy napközben aszfaltozhassanak, mindezt 12 órás munkarendben látják majd el.

A munkálatok ideje alatt az érintett szakaszokon a leállósávot zárva tartják, illetve a külső sávon is lesznek időszakos korlátozások. Emiatt, illetve az autópálya jelentős forgalma miatt jelentősebb torlódások alakulhatnak ki, ezért a munkálatok ideje alatt a közlekedők türelmét kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt.