Annak ellenére, hogy itt a nyár, és sokan kelnek útra, a benzin és a gázolaj ára is 9-9 forinttal csökken pénteken, tehát a kereslet esetleges fokozódása nincs hatással a hazai árakra. A változtatás után a benzin átlagára 382 forintra változik, ugyanakkor a gázolaj átlagára 388 forint lesz a hazai töltőállomásokon péntektől.

A benzin átlagára május 22-én még 408 forint volt, dízelt ugyanekkor 416 forintért lehetett tankolni. Három hét alatt 26 forinttal lett olcsóbb a benzin, 28-cal a gázolaj. Egyelőre persze még messze vagyunk az idei “mélyponttól”, hiszen januárban a 95-ös benzin ára 343 forint volt átlagosan, míg a gázolaj egy-egy literjéért  379 forintot kértek. Ennek az árnak biztosan sokan örülnének a turisztikai szezonban.

Zuhan az üzemanyagok ára a hazai kutakon 1

2019 első negyedévben 328 millió liter benzint adtak el Magyarországon, dízelből pedig majdnem 555 millió liternél jár az értékesítés. A teljes fogyasztás a tavalyi év hasonló időszakához képest benzin esetében 5,9, illetve dízelnél 9,4 százalékos növekedést mutat. Ha kíváncsi vagy a környéken mennyibe kerül az üzemanyag, korábbi cikkükből ez is kiderül: