1981-ben jelent meg a Suzuki Katana motorkerékpár, a típus pedig a mai napig része a japán gyártó kínálatának. A motort fűzték össze a hollandok kedvéért a Swift Sport változatával, így lett belőle egy igazán kis példányszámú limitált széria. Az autón már elsőre is feltűnőek a változtatások, leginkább a pirossal rúzsozott száj szúrhat szemet, aztán ott vannak a fekete és szürke matricák az autó gépháztetején és oldalán.

A beltérben meghagyták a széria Swift Sport elemeit, csupán pár helyen tűnik fel pirossal a Katana felirat. Az autót szürkében vagy feketében rendelhetik meg a ritka Swift Sportra vágyó vásárlók. Mindkét színből 15 darab készül, tehát összesen 30 példányt készítenek a Suzuki Swift Sport Katana változatából. Alaphelyzetben 18 colos OZ felniket visel majd, amire Michelin Pilot Sport 4 gumikat szerelnek. Ültetett, állítható futómű, keresztmerevítő a motortérben és új kipufogórendszer is került az autó alá.

Élesebb és ritkább Swift Sportot kapnak a hollandok 2

A motor megmaradt az 1,4 literes, turbós, négyhengeres, melynek 140 lóereje 8,1 másodperc alatt gyorsítja 100-ra a 975 kilogrammos kisautót.