A Virgin Galactic leendő ügyfelei számára állította össze a Range Rover Astronaut Edition limitált szériát a Land Rover. Vevőkörén kívül szín- és anyagválasztéka teszi különlegessé az autót.

Kizárólag a Virgin Galactic Future Astronaut közösség tagjai vásárolhatják meg az az egyedi kivitelű Range Rovert, amely Richard Branson eddigi legmerészebb vállalkozásával együttműködésben épített meg a Land Rover különleges megbízásaival foglalkozó SVO részleg.

A Virgin Galactic a polgári űrhajózás úttörője kíván lenni, és máris több mint ötven országból vannak reménybeli asztronautáik. Mivel az űrrepülés maga is költséges móka, illő, hogy ne valami fapados olcsó járművet, hanem egy különleges kidolgozású Range Rovert kínáljanak számukra – nem ingyen persze, hanem sok pénzért.

A Range Rover Astronaut Edition a legmagasabb Autobiography kivitelre épül, és a márka 404 lóerős plug-in hibrid hajtásláncával vagy az 525 lóerős 5.0 V8 erőgéppel.

Űrhajósoknak épít autót a Land Rover 2

Az autó fényezését színében és nevében (Zero Gravity Blue) az éjjeli égbolt ihlette. A talajmegvilágító lámpa a Virgin Galactic űrjárművét, a SpaceShipTwo-t vetíti a földre, a csomagtérfedélen és oldalt egyedi emblémák láthatók.

Az utastér legfontosabb eleme a Virgin Spaceship legelső űrhajónak elülső csúszótalpából levágott darabka, amelyből két korongot formáztak: az egyik a nagyfőnök Branson visszatérő üzenetét („Fent találkozunk!”), a másik a repülés részleteit tartalmazza. Azoknak az ügyfeleknek, akik már jártak fenn az űrben, saját leszálló egységük csúszótalpából készítik el az idomot.

Űrhajósoknak épít autót a Land Rover 3

Emellett a padlókonzoli fiók szénszálas tetején, valamint a bőr kartámaszon is találunk releváns grafikát, ahogy az alumínium kilincseket, a fejtámaszokat is egyedi grafika díszíti.