Rowan Atkinson, alias Mr. Bean közismerten nagy autórajongó, garázsának gyakran összetört kincseiről többször is írtunk már.

Most egy újabb csoda került a reflektorfénybe: egy 1991-es évjáratú Mercedes-Benz 500E, ami nem egyszer, hanem kétszer is Mr. Bean birtokában volt. 1991-ben újonnan vásárolta meg, majd 1995-ben eladta, hogy aztán 23 évvel később visszavásárolja. Biztosan hiányzott neki a Porsche által fejlesztett és gyártott modell 362 lóerős 5.0 V8-asa, 5,5 másodperces gyorsulása, 260 km/óra végsebessége.

A tiéd lehet Mr. Bean kultikus Mercedese 2

Ezek a paraméterek persze egészen másként hangoztak 1991-ben, mint napjainkban, így mostanra alighanem rájött, hogy az emlékek szebbek voltak a valóságnál, és ismét túladna szedánján.

A kikiáltási ár egyelőre nem ismert, viszont nincs minimálár; és mivel balkormányos az autó, a kontinentális Európában is kényelmesen használható (sőt, ott használható kényelmesen igazán.)

Az árverésre május 25-én kerül sor Angliában; mivel az autón 2020-ig érvényes műszaki vizsga van, állapotát pedig erős közepesnek mondják, akár lábon hazahozható.

A tiéd lehet Mr. Bean kultikus Mercedese 3