Szerencsére az amerikai izomautók színpalettája még tartogat izgalmas árnyalatokat, de mindig jól jön egy újabb szín. Most épp március 17-ére rukkoltak elő a Lime Green-nel, amit egy 1970-es évekből származó zöld inspirált, de természetesen attól modernebb, bátrabb és élénkebb lett a Shelby GT500-ra felvitt fényezés. Legalábbis így lelkendezett Barb Whalen, a Ford szín- és anyagmenedzsere.

Passzol is ez a Shelby GT500-ashoz, melyben 5,2 literes, V8-as motor dolgozik, amire 2,65 literes kompresszort akasztottak, így a teljesítmény kereken 700 lóerőre nőtt, ezt egy 7 gangos Tremec duplakuplungos váltó továbbítja a hátsó tengelyhez. Nagyjából 3,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra , a negyedmérföldes távot pedig kevesebb mint 11 másodperc alatt futja majd. A végsebessége 290 km/óra. De mi köze ennek az egésznek Szent Patrik napjához?

Szent Patrik napját évente megtartják Írország egyik védőszentjének, Szent Patriknak tiszteletére, aki a hagyomány szerint kiűzte a mérges kígyókat az ír szigetről, az ő halála napját jelöli a dátum. Érdekesség, hogy eredetileg a kék szín viselését társították az ünnephez, de később az emberek ezen a napon lóherét tűztek a ruhájukra, mely Írország függetlenségére utalt. A zöld viselet az eszmével való szimpatizálást is jelzi, aztán egyre inkább ez határozta meg az ünnepet.