A téli üzemeltetési időszak végével az M7-es autópálya felújításának újabb üteme indul el. Több mint 20 kilométeren újul meg az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala a 90-es és a 111-es kilométerszelvények között. Az útalapot is érintő felújítási munkák első üteme 2018 őszén fejeződött be, a következő etapokat a 2019. tavaszi és őszi időszakokra tervezték be a szakemberek.

A 2019. március 1-jén induló és májusig tartó rekonstrukció idén is sávelhúzás, sebességkorlátozás és átterelés mellett valósul meg. Siófok felé 1, míg Budapest felé 2 sávon haladhat majd a forgalom.

3,4 milliárd forintot költenek el, amelyből a beruházás első ütemében a 102-es és 111-es kilométerszelvények között végezték el a munkálatokat, illetve a 92-es, 94-es, 100-as és 102-es kilométerszelvényeknél lokális javítási munkákat láttak el a szakaszokon található hidaknál. Ebben az ütemben a Siófok-Sóstói csomópontot és a Szabadi pihenőhelyet is részlegesen lezárják.

A felújítások ütemezésénél figyelembe vették a szakemberek a nyári, turisztikai főszezont, így a felújítás utolsó ütemét várhatóan 2019. szeptember 2-től kezdik és a tervek szerint október 27-ig be is fejezik.

Az érintett szakaszon a teljes, Letenye felé vezető pályaoldalt felújítják, úgynevezett hideg REMIX eljárást alkalmaznak, mellyel az elbontott útalap jó részét újrahasznosítva építik ki az új alaprétegeket. Majd ezt követően új kopóréteget terítenek a szakemberek.