Egy amerikai tuningműhely, a kompresszoros sportkocsikra szakosodott Specialty Vehicle Engineering gondolt egyet, és a tavaly bemutatott Chevrolet Camaro ’Yenko’ után a csokornyakkendős márka legnagyobb termékeibe is beépítette 1000 lóerős, brutális erőforrását. Ezt itt, ni:

Vásárolj ezer lóerős családi autót 1

Az alapokat egy 5,3-ról 6,8 literesre növelt lökettérfogatú, minden ízében átépített V8-as blokk adja, amelyhez megerősített automata sebességváltó csatlakozik. Az ültetett sportfutómű opciós, ahogy a 22 colos felnik is, az emblémák, matricák és egyéb látványelemek az alapcsomaghoz tartoznak.

A Tahoe és Suburban szabadidőjárművekhez – valamint ezek testvérmodelljeihez, a Cadillac Escalade/ESV, illetve GMC Yukon/Denali párosokhoz – megrendelhető teljesítménynövelő átépítést a márkák hivatalos kereskedői forgalmazzák, azokra teljes körű gyári garancia vonatkozik.

Vásárolj ezer lóerős családi autót 3

Két hátulütője mégis van a programnak. Az egyik az ár: a kiválasztott típus vételárán felül további 67 ezer dollárt (19 millió forint) kérnek el a kész monstrumért – ha ezt, vagy az 1000 lóerőt túl soknak találod, 45 ezerért (12,8 millió forint) választhatod a 810 lóerős csomagot is. A másik, hogy bármelyik átépítés mellett döntesz is, autódat kizárólag zárt pályán használhatod, az SVE által épített motor zaj- és károsanyag-kibocsátása ugyanis nem teljesíti az Észak-Amerikában előírt normát. Pedig milyen szép hangja van…

a videó a hirdetés után indul