A Bécset Budapesttel összekötő M1-es autópálya új kapcsolatot kap a Zsámbéki-medence településeihez. A közbeszerzési adatok szerint a Pátynál kiépülő, 2,5 kilométernyi új útszakasz tervezési munkálataiban a Via Futura Kft. vállal meghatározó szerepet körülbelül 43,7 millió forintos keretből – írta a Magyar Építők.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásával egyrészt Páty folyamatosan fejlődő ipari parkja kap majd új kapcsolatot a nemzetközi úthálózathoz, másrészről pedig a környékbeli települések lakói is gyorsabban eljuthatnak majd Budapestre, Biatorbágy és Budakeszi útjait elkerülve.

A beruházás két alprojektben valósul meg, melyekhez most többek között elkészítik egy 1005 méteres bekötőút kiviteli terveit az M1-es Sasfészek pihenő csomópontja és a 81106-os számú út között két körforgalommal, korábbi dokumentáció alapján, valamint megszerzik a bekötőút és az 1102-es számú út közötti mintegy 1,5 kilométeres új útszakasz kialakításához szükséges engedélyeket, illetve itt is végeznek tervezési munkálatokat.