Tegnap az új generációs Clio belső teréről árult el egyet s mást a Renault, most a külső formaterven a sor.

Ismerős forma, vadonatúj autó 1

Megnőtt a hűtőmaszk, erőteljesebb lett a lökhárító, amelybe az eddiginél nagyobb légbevezető nyílásokat vágtak. A motorháztető domborításai erőteljesebbnek láttatják az autót.

Ismerős forma, vadonatúj autó 2

A karosszéria 14 mm-rel rövidebb lett (4048 mm), a szélesség 66 mm-rel nőtt (1798), a magasság 28 mm-rel csökkent (1440 mm). A helykínálat ezzel együtt javult.

Ismerős forma, vadonatúj autó 3

Tizenegy különböző árnyalatban, köztük a képeinken is látható Valencia narancssárgában lesz rendelhető az autó.

Ismerős forma, vadonatúj autó 4

Az első kerékívekben légterelőket helyeztek el, amelyek a légörvények kialakulását meggátolva javítják a légellenállást és ezáltal a fogyasztást.

Ismerős forma, vadonatúj autó 5

Minden kivitelen LED-es lámpákat kapunk, a Renault-ra jellemző C alakú nappali fény itt is megjelenik.

Ismerős forma, vadonatúj autó 6

A csomagtartó formáját a lehető legszabályosabbra szabták, térfogata 391 literre nőtt. Ezen kívül 26 liternyi tárolóhelyet találunk még az autóban. A padló két szintre helyezhető, az ülések síkba dönthetők.

Ismerős forma, vadonatúj autó 7

Vékonyabb és hosszabb a harmadik féklámpa. Hátul is visszaköszön a C alakú helyzetjelző, a lámpák félig átlógnak a lökhárítóval egy síkba záródó csomagtérfedélre.

Ismerős forma, vadonatúj autó 8

Új felszereltségi szint a Clio R.S. Line (képtárunkban a kék autó). A GT Line-t váltó felszereltségi szint még sportosabb megjelenést és karaktert ígér: feljavított aerodinamika, méhsejt hűtőmaszk, sportülések, szénszálas betétek, perforált bőrkormány, alumíniumpedálok és vörössel varrott fekete környezet jellemzi. A felnik 17 colosak.

Ismerős forma, vadonatúj autó 9

Szintén új a Clio Initiale Paris kivitel, amely rengeteg krómot, cápauszony-antennát, egyedi bőrüléseket, szürke vagy fekete belsőt, valamint speciális bőrkormányt kínál.