Puha tapintású felső műszerfal és ajtópanelek, jó anyagminőség, gondos kidolgozás társul helytakarékos kialakítással és masszív infotainment tartalommal az ötödik generációs Renault Clio utasterében.

A hullámforma műszerfal legfeltűnőbb eleme a 9,3 colos érintőképernyő, amely a legnagyobb, amellyel Renault-modellben valaha találkozhattunk. Az Espace monitora által ihletett kezelőfelület mellett a műszeregység is digitálisra váltott, a 7-10 colos kijelző tartalma személyre szabható, a nagyobbik képernyőn akár a műholdas navigációs rendszer információi is megjeleníthetők.

renault-clio-muszeregyseg

A vízszintesen három részre tagolt műszerfal felső harmada puha, a középsőben kapnak helyet a kezelőszervek – a klíma közvetlen elérésű gombokat kapott –, alul rejtőzik a kesztyűtartó és egyéb funkcionális elemek. A középső sáv kidolgozása testre szabható, pereme megvilágított; a magasra emelt, de rövid váltókar alatt praktikus tárolóhely található.

A kormánykerék a kisebb légzsáknak köszönhetően maga is kisebb átmérőjű lehetett, így javítva a vezető látóterét. A rajta elhelyezett kezelőszervek háttérvilágítást kaptak.

Nagyautós utasteret kap a vadonatúj Renault Clio 3

Az ülések is felsőbb kategóriákat idéznek. Hosszabb ülőlapjuk és hangsúlyosabb kontúrjaik jól megtámasztják a testet, egyedi vázszerkezetük a hátsó lábteret javítja, a hátratekintést speciális fejtámlák segítik, az ülésállítás kezelőszerveit könnyebb használni.

A puha, színes ajtópanelek diffúz hangulatvilágítással dobják fel a belső hangulatot.

a videó a hirdetés után indul