Bár a Škoda Octavia 5E kódjelű, jelenlegi generációja változatlanul a Škoda legnagyobb darabszámban értékesített autója a világon, kezd körvonalazódni a 2013-ban bevezetett modell leváltása. Jövőre jelenhet meg hazánkban a negyedik (vagy ötödik) nemzedék, attól függően, hogy az 1959 és 1971 között gyártott, legelső Octaviát is bevesszük-e ebbe a sorba vagy csak a VW-konszern égisze alatt, 1996-ban leleplezett modelltől számítjuk a generációkat.

Információink szerint 2019-ben fut be az új változat, amelynek értékesítését várhatóan jövő decemberben kezdi az importőr Porsche Hungaria. Az eddigiektől eltérő lesz a két modell érkezése: Európában, így Magyarországon is a kombi jelenik meg először, ezt követi az ötajtós. A ferdehátú verzió 2020 első felében csatlakozhat a Combihoz.

Közelít Magyarországra az új Octavia 1

Búcsúzik a törtszemű Octavia, 2019 decemberében jelenhet meg itthon a következő nemzedék

Az Octavia a Volkswagen Golf VIII generációjával lehet rokon. A testvérmodellek továbbfejlesztése helyrebillenti az erőviszonyokat a márka modellpalettáján, ahol a hazánkban májustól elérhető Scala kerül közel a VII-es Golfhoz és az egy év múlva kifutó Octaviához.