SW1 – aki otthonosan mozog a brit közéletben, tudja mit jelent ez a három írásjel. London abszolút belvárosának az irányítószámáról van szó, olyan intézmények találhatók itt, mint a brit parlament, a Buckingham-palota, a miniszterelnök rezidenciája, a királyi kincstár és még néhány fontos adminisztratív iroda. Hatalmas presztízs (és még nagyobb költséggel jár), ha valakinek lakása vagy irodája van ebben a városrészben, főleg, ha ezt mindenkinek az orra alá is dörgölheti.

Százmilliót fizettek két egyedi rendszámért 1

Nick Wells, a Coys aukciós ház árverési igazgatója a kincset érő rendszámmal

Nem véletlen, hogy a Coys aukciós ház keddi árverésén (amelyet egyébként stílusosan éppen ebben a városrészben rendeztek) iszonyatos harc folyt két rendszámtábláért: az egyiken az SW1, a másikon az 1SW felirat szerepelt – ezek nem dekortáblák, hanem legálisan használható, valódi rendszámok.

Az árverést megelőzően 150 ezer fontos árral számoltak a szervezők, ám ez a végére több mint duplájára dagadt: a szerencsés nyertes több mint 300 000 fontot (108 millió Ft) fizetett a két rendszámért, amelyek közül értelemszerűen az előbbi az értékesebb, a második halovány próbálkozás csak, de az asszony SUV-jára pont jó lesz.